Biografie

Toen al, als kind .. ik was een dromer, ik zat op mijn eigen wolk altijd en overal, zelfs in klas waren de geluiden van de koekoek interessanter.

Aan de Westhoekacademie de Panne en Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Roeselare studeerde ik 5 jaar met volle aandacht en veel plezier. Na mijn studiejaren wist ik wat ik wou…Werken op mijn eigen tempo, in mijn eigen atelier en met een materie voorhanden waar ik mij volledig kon laten meedrijven met de flow.

Dan begon de zoektocht van figuratief werk tot kruiken en de laatste 4 jaar zijn het levensgrote sculpturen geworden. Ik kijk naar keramiek als naar een lichaam. Net zoals het menselijk lichaam is ook elk stuk klei uniek met zijn diversiteit en imperfecties. Ik werk niet met een mal, maar door passie en gevoel geef ik mijn designs zelf hun unieke vorm. Ik snij stukken weg en zet stukken bij, ik sla op mijn werk, duw uit en in….Zo worden lijnen gevormd, die lijnen volg ik samen met de spontane vorm van mijn bewegingen. De structuur is de afwerking en wordt een schilderij van natuurlijke kleuren, barsten en scheuren. Net zoals een levensweg bestaat uit verschillende delen bestaan ook mijn creaties uit verschillende delen die gestapeld worden zoals rotsblokken. Het niet weten hoe ze zich zullen vormen maakt het boeiend. Ze moeten mij blijven verrassen.

Wat hou ik ervan mij af te zonderen van deze aardbol en mijn eigen droomwereld binnen te stappen.

In 2020 werd ik verkozen om mij beeldengroep “Conversatie” te plaatsen aan het revalidatie ziekenhuis KEI. Het werd een groep van 5 levensgrote wezens die de link met het revalidatie ziekenhuis “KEI” vertalen en in de natuurlijke omgeving hun plaatsje hebben.

2021 In opdracht van gemeente Koksijde creëerde ik “Vrij-Laten”. Een ode aan onze vrijheid en het loslaten. Ze is permanent te bezichtigen in de beeldentuin “Keunekapel Sint-Idesbald.

In oktober 2021 werd ik geselecteerd om deel te nemen aan “Natura Inspiratus” en worden mijn werken van begin mei 2022 tot eind september een deeltje van één van de grootste plantentuinen ter wereld met 18000 verschillende planten op een domein van 92 ha.

Veel van mijn werken staan reeds opgesteld in privétuinen waar mensen elke dag van ze genieten. Dat is uiteraard de kers op de taart, de grootste voldoening.

 Mijn CV

Opleidingen

Westhoekacademie De Panne en Stedelijk Academie voor Schone Kunsten Roeselare.

Tekenen perspectief/model

Steenkappen in Carrara

Kunstgeschiedenis

Cursussen Letterkappen/Engobes/kunststof

Sculpturen in openbare ruimten:

Sculptuur “Vrij-laten” in opdracht van Gemeente Koksijde/Sint-Idesbald in de beeldentuin “Keunekapel”.

Groep sculpturen “Conversatie” in opdracht van revalidatie ziekenhuis “Koning Elisabeth Instituut” Oostduinkerke.www.kei.be

Mijn beeldengroep “Conversatie” op de cover van tijdschrift “Tijdingen” 2021

Publieksprijs “Buigen of Barsten” Oudenburg Roderickroute 2018

Publieksprijs “waaiende mannen” Houthulst 2005