bio/cv

Toen al, als kind .. ik was een dromer, ik zat op mijn eigen wolk altijd en overal, zelfs in klas waren de geluiden van de koekoek interessanter.

Aan de Westhoekacademie de Panne en Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Roeselare studeerde ik 5 jaar met volle aandacht en veel plezier. Na mijn studiejaren wist ik wat ik wou…Werken op mijn eigen tempo, in mijn eigen atelier en met een materie voorhanden waar ik mij volledig kon laten meedrijven met de flow. Daar begon de zoektocht van figuratief werk, tot kruiken tot sculpturen. De laatste 5 jaar verdiep ik me in mijn keramische sculpturen, ze blijven een zoektocht, een uitdaging en zeker een verrassing. De vorm zou ik kunnen omschrijven als abstract, ze worden opgebouwd uit gevoel en observatie, niet wetend hoe ze zich zullen vormen .De structuur is een schilderij van natuurlijke kleuren, barsten en schuren.

In 2020 werd ik verkozen om mij beeldengroep “Conversatie” te plaatsen aan het revalidatie ziekenhuis KEI. Het werd een groep van 5 levensgrote wezens die de link met het revalidatie ziekenhuis “KEI” vertalen en in de natuurlijke omgeving hun plaatsje hebben.

2021 In opdracht van gemeente Koksijde creëerde ik “Vrij-Laten”. Een ode aan onze vrijheid en het loslaten. Ze is permanent te bezichtigen in de beeldentuin “Keunekapel Sint-Idesbald.

Veel van mijn werken staan reeds opgesteld in privétuinen waar mensen elke dag van ze genieten. Dat is uiteraard de kers op de taart, de grootste voldoening.

Dromen worden werkelijkheid…Dromen mogen nooit eindigen..

 Mijn CV

Opleidingen

Westhoekacademie De Panne en Stedelijk Academie voor Schone Kunsten Roeselare.

Boetseren naar model onder leiding van Koen Westerduin.

Tekenen perspectief/model

Kunstgeschiedenis

Cursussen Letterkappen/Engobes/kunststof

Sculpturen in openbare ruimten:

Sculptuur “Vrij-laten” in opdracht van Gemeente Koksijde/Sint-Idesbald in de beeldentuin “Keunekapel”.

Groep sculpturen “Conversatie” in opdracht van revalidatie ziekenhuis “Koning Elisabeth Instituut” Oostduinkerke.www.kei.be

Mijn beeldengroep “Conversatie” op de cover van tijdschrift “Tijdingen” 2021

Publieksprijs “Buigen of Barsten” Oudenburg Roderickroute 2018

Publieksprijs “waaiende mannen” Houthulst 2005

%d bloggers liken dit: