Nieuws

Onthulling “De conversatie” Koningin Elisabeth Institiuut. 07/12/2020

Tien jaar lang vonden grondige renovatiewerken plaats aan het revalidatieziekenhuis in Koksijde. Een voorwaarde voor het verkrijgen van Vlaamse subsidies is het integreren van kunst en daarvoor moesten ze in het KEI niet ver te zoeken. Els Pleysier maakte ‘De Conversatie’. Sinds 2002 werkt ze er als onthaalmedewerkster. “Mijn werk staat tussen de artsen- en personeelsparking, aan de zeezijde dus”, reageert Els. “Er is daar niet alleen een goede lichtinval, de klei waarmee ik werk past ook perfect bij de omgeving. Gezien ik hier ook werkzaam ben, weet ik maar al te goed hoe belangrijk ‘conversatie’ is. Praten met de patiënten maar ook met collega’s onderling is cruciaal in onze werking en dat heb ik met mijn werk proberen uit te beelden.” Het kunstwerk in klei is gebakken op 1250 graden Celsius waardoor het bestand is tegen het zeeklimaat.

Opstelling “Beelden in het witte dorp” Lissewege. Mijn werken staan op de prachtige locatie van restaurant Ter Doest. Zomer 2020

1 maart 2020: De groei van mijn kunstwerk “De Conversatie” in opdracht van ” Koningin Elisabeth Instituut” die gelegen is op het strand van Oostduinkerke.

<span>%d</span> bloggers liken dit: